Добродошли на 58. Међународни фестивал "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021"

Добродошли на 58. Међународни фестивал "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021"

Добродошли на 58. Међународни фестивал "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021"

    58. Међународни фестивал "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021", одржава се од 12 - 14. августа 2021. године у Сокобањи. Након завршених предквалификација у Лесковцу, Сибници, Бечу и Сокобањи, у финале Фестивала пласирао се укупно 91. такмичар из земље и иностранства, у свих осам категорија. За престижну титулу "Прва хармоника Србије" такмичари ће се надметати 13. и 14. августа у конгресној сали хотела "Моравица" у Сокобањи. Првог такмичарског дана, у петак 13. августа, од 10:00 сати наступиће такмичари млађих категорија: петлићи, пионири, старији пионири и млађи јуниори, док ће се у суботу 14. августа такмичити старије категорије: јуниори, сениори (категорија из које се бира "Прва хармоника Србије") и дуети (млађи и старији од 15 година). Општина Сокобања и Туристичка организација Сокобања свеукупног победника награђују инструментом хармонике, марке ДИВАЛ, док ће остали спонзори Натали Спа из Сокобање, хотел "Соко терме" из Сокобање и Радња за производњу хармоника "Дивал" из Алексинца, највише рангиране по категоријама наградити инструментима хармонике и другим пригодним наградама. Такмичење оба дана почиње тачно у 10:00 сати и обављаће се строго у складу са Пропозицијама Фестивала. Такмичаре ће оцењивати стручни жири у следећем саставу: проф др Никола Рацков, редвони професор Факултета музичких уметности у Београду, Новица Николић, Бобан Продановић, Зоран Ђорђевић истакнути хармоникаши на дугметари и клавирној хармоници и Војкан Никодијевић, председник Савета фестивала, такође хармоникаш из Сокобање. 

Важно са све такмичаре: Најкаснији долазак на место одржавања такмичења је на дан такмичења до 09:00 сати, како би се на време извршила регистрација учесника. Такмичење почиње тачно у 10:00 сати. Кашњење на такмичарски део фестивала повлачи за собом аутоматску дисквалификацију. 

Сви учесници Фестивала, дужни су да поштују прописане протвипандемијске мере од корона вируса, а чије ће спровођење на месту одржавања догађаја обезбедити Организатор.

Првог дана Фестилава планирано је Свечано отварање, које по традицији наступом отвара актуелна Прва хармоника Србије. Ревијални део фестивала одржава се све три вечери, од четвртка 12.08, до суботе 14. августа према следећем програму:

  • Четвртак 12.08.2021. године од 20:00 сати - Спортски терени "Подина", Сокобања - Свечано отварање Фестивала: Наступ Бориса Милића из Грделице - Прве хармонике Србије 2019.

- Концерт Светлане Цеце Ражнатовић.

  • Петак 13.08.2021. године од 20:00 сати - Велика сцена МФК "Врело" - Наступ прворангираних такмичара млађих категорија и додела награда,

- Концерт групе "Легенде".

  • Субота 14.08.2021. године од 20:00 сати - Велика сцена МФК "Врело" - Наступ прворангираних такмичара старијих категорија, додела награда и проглашење свеукупног победника - Прве хармонике Србије 2021. године.

- Концерт Снежане Ђуришић и Мериме Његомир.

Овогодишњи Међународни фестивал "Прва хармоника Србије" биће одржан под специфичним условима, обзиром на  пандемију корона вируса, а у складу са мерама које је прописала Влада Републике Србије за одржавање свих фестивала. За посетиоце 58. Међународног фестивала "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021" и ове као и претходних година, улаз ће бити бесплатан за сва три дана фестивала.  Међутим, због ограничених капацитета објеката у којима се концерти одржавају и спровођења мера на сузбијању епидемије, улаз ће бити могућ једино уз бесплатну пропусницу, коју издаје Туристичка организација Сокобања.  Једини услов за добијање бесплатне пропуснице, односно улаз на Фестивал биће омогућен свима који са собом понесу потврду о вакцинацији, зелени сертификат или негативан PCR тест - не старији од 72 сата, или потврду о прележаној болести COVID 19 - не старију од 6 месеци (штампана или електронска форма на смарт уређају - телефону, таблету...). Такође, на Фестивал хармонике може се ући, ако посетиоци понесу било који брзи антигенски тест, урађен у овлашћеној лабораторији са територије Републике Србије. Тестирање ће бити организовано и у Сокобањи 11., 12. и 13. августа, у лабораторији VIVA LAB, у центру Сокобање, Ул. Митрополита Михаила, бр. 13. и на посебном пункту, који ће 12. августа бити постављен испред капија спорстких терена "Подина", од 15:00 сати. Обзиром да је град одлучио да концерти и ове године буду бесплатни, неће субвенционисати цену тестирања, као што је то случај на већини фестивала,  и она ће на наведним пунктовима износити 750,00 динара. Сви који желе да присуствују Фестивалу хармонике, уз један од горе наведених доказа, моћиће да преузму бесплатну улазницу у Туристичко информативном центру, Ул. Трг ослобођења бр. 2, већ од четвртка 05.08.2021. године у времену од 08:00 - 20:00 сати, свакога дана и на дан концерта, уколико до тада не буду попуњени капацитети. Приликом уласка на концерт, потребно је уз пропусницу показати један од наведених доказа. 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све неопходне информације (означене звездицом *). ХТМЛ код није дозвољен.

ЗЕЛЕНО СРЦЕ СРБИЈЕ
ТУРИС.ОРГ.СОКО.
АКВА ПАРК ПОДИНА
СОКОБАЊАЊЕ
ОПШТИНА СОКОБАЊА

  • Туристичка организација Сокобања
  • office@tosokobanja.rs
  • +381 18 833 988
  • +381 18 830 271
  • Трг Ослобођења 2