56. ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА

56. ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА

У петак и суботу, 10. и 11. августа одржано је финално такмичење 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“. У конгресној сали хотела „Моравица“ жири у саставу: Владимир Пановић, Јовица Радосављевић, Слободан Продановић, Александар Ковачевић и Војкан Никодијевић преслушавао је и оцењивао такмичаре, и то 10. августа млађе категорије: петлиће, пионире, старије пионире и млађе јуниоре, а 11. августа  јуниоре, сениоре, дует такмичара до 15 година и дует такмичара преко 15 година.

Ревијални део је одржан 09, 10. и 11. августа на централном градском тргу од 20:00 часова. Фестивал је свечано отворио такмичар из категорије петлића Немања Јовановић, који је наступио у пратњи Народног оркестра из Ниша, а након тога је одржан концерт групе "Легенде". Друге вечери проглашени су победници у млађим категоријама, који су наступали у пратњи Народног оркестра Владе Пановића. Између наступа првопласираних такмичара и након тога наступили су извођачи изворне музике Весна Динић, Биљана Петковић, Алекса Недељковић и Зорана Иђушки, у пратњи Народног оркестра Владе Пановића, и хор Гледанице. Треће и завршне вечери након проглашења победника и додела награда и признања наступили су такмичари из категорије јуниора, сениора и дуета. Свеукупни победник 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије - Сокобања 2018“ је Давид Николић пореклом из Пожаревца, који је освојио главну награду – хармонику марке Diwall. У току вечери, наступале су легенде народне музике Мерима Његомир, Радиша Урошевић, Маринко Роквић и Драгица Радосављевић Цакана, као и хор "Гледанице". Поред великог броја бањских гостију и мештана, финално вече Фестивала могли су да прате, уживо у директном преносу, и гледаоци трећег канала РТС-а (РТС Дигитал).

Оценске листе по категоријама могу се погледати на следећем линку: http://www.tosokobanja.rs/sites/default/files/dokumenta/vesti/pobednici-56-medjunarodnog-festivala-prva-harmonika-srbije-sokobanja-2018/ocenskelistepokategorijama.pdf

Списак награђених по категоријама:

ПЕТЛИЋИ
1.Радиша Благојевић, Бијељина
2.Јован Станојевић, Беч
3.Немања Јовановић, Винча

ПИОНИРИ
1.Лазар Станојевић, Београд
2.Андрија Младеновић, Сурдулица
3.Миодраг Станковић, Беч

СТАРИЈИ ПИОНИРИ
1.Огњен Дамњановић, Београд
2.Сава Здравковић, Косовска Грачаница
3.Димитрије Живић, Лапље Село

МЛАЂИ ЈУНИОРИ
1.Лука Трифуновић, Смедерево
2.Јован Пајовић, Чачак
3.Филип Перић, Пожаревац

ЈУНИОРИ
1.Петар Марковић, Пуковац
2.Данило Јовановић, Дероње
3.Никола Станојевић, Грделица

СЕНИОРИ
1.Давид Николић, Беч
2.Владимир Тодоровић, Беч
3.Ђорђе Давидовић, Ниш

ДУЕТ ДО 15 ГОДИНА

1.Андрија Младеновић, Сурдулица и Филип Цветковић, Лесковац

2.Валентино Маринковић, Беч и Марио Ђорђевић, Беч

ДУЕТ ПРЕКО 15 ГОДИНА

1.Петар Марковић, Пуковац и Илија Панајотовић, Ниш

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све неопходне информације (означене звездицом *). ХТМЛ код није дозвољен.

ЗЕЛЕНО СРЦЕ СРБИЈЕ
ТУРИС.ОРГ.СОКО.
АКВА ПАРК ПОДИНА
СОКОБАЊАЊЕ
ОПШТИНА СОКОБАЊА

  • Туристичка организација Сокобања
  • office@tosokobanja.rs
  • +381 18 833 988
  • +381 18 830 271
  • Трг Ослобођења 2